Combinația clasica de roșii și busuioc face ca această omletă simplă sa fie cu adevărat delicioasa. O masă super rapidă, super gustoasă și incredibil de ușor de preparat.
Ingrediente omletă cu roșii și busuioc
- 2 crengi de busuioc proaspete
- 3 roșii cherry
- 2 ouă mari
- ulei de măsline
Cum se prepară
- Desprinde frunzele de pe crengile de busuioc și rupe-le în bucăți mai mari.
- Taie roșiile cherry pe jumătate.
- Sparge ouăle într-un castron.
- Adaugă sare și piper.
- Bate bine cu o furculiță până se combină complet.
- Pune o tigaie mică antiaderentă pe foc mic pentru a se încălzi.
Între timp…
- Adaugă ½ lingură de ulei de măsline în tigaie și mărește focul.
- Adaugă cu grijă roșiile și prăjește-le timp de 1 minut.
- Micșorează focul și presară frunzele de busuioc.
- Toarnă cu grijă ouăle, apoi înclină tigaia pentru a le distribui uniform.
- Cu ajutorul unei furculițe, mișcă ușor ouăle în jurul tigăii.
Când omleta începe să se coacă și să se întărească, dar încă are puțin ou crud deasupra, folosește o spatulă pentru a o desprinde de margini și apoi ruleaz-o pe jumătate – când începe să se rumenească ușor dedesubt, ia tigaia de pe foc și transferă omleta pe o farfurie.
Foto: Shutterstock