Omletă cu roșii și busuioc: arome care se combină divin în doar câteva minute

  • Publicat:
Omletă cu roșii și busuioc: arome care se combină divin în doar câteva minute

Combinația clasica de roșii și busuioc face ca această omletă simplă sa fie cu adevărat delicioasa. O masă super rapidă, super gustoasă și incredibil de ușor de preparat.

Ingrediente omletă cu roșii și busuioc

  • 2 crengi de busuioc proaspete
  • 3 roșii cherry
  • 2 ouă mari
  • ulei de măsline

Cum se prepară

  1. Desprinde frunzele de pe crengile de busuioc și rupe-le în bucăți mai mari.
  2. Taie roșiile cherry pe jumătate.
  3. Sparge ouăle într-un castron.
  4. Adaugă sare și piper.
  5. Bate bine cu o furculiță până se combină complet.
  6. Pune o tigaie mică antiaderentă pe foc mic pentru a se încălzi. 

Între timp…

  1. Adaugă ½ lingură de ulei de măsline în tigaie și mărește focul.
  2. Adaugă cu grijă roșiile și prăjește-le timp de 1 minut.
  3. Micșorează focul și presară frunzele de busuioc.
  4. Toarnă cu grijă ouăle, apoi înclină tigaia pentru a le distribui uniform.
  5. Cu ajutorul unei furculițe, mișcă ușor ouăle în jurul tigăii.

Când omleta începe să se coacă și să se întărească, dar încă are puțin ou crud deasupra, folosește o spatulă pentru a o desprinde de margini și apoi ruleaz-o pe jumătate – când începe să se rumenească ușor dedesubt, ia tigaia de pe foc și transferă omleta pe o farfurie.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult