Ouă la cuptor? Da, ai citit corect! Ouăle pot fi gătite foarte bine și la cuptor, nu doar în tigaie. În plus, nu mai ai grija că se vor arde și folosești mai puțin ulei, sau chiar deloc.
Ai nevoie de o tavă de brioșe antiaderentă, câteva ouă, felii de șuncă, brânză, sare și piper. Este un mic dejun perfect din punct de vedere nutrițional, mai ales dacă îi alături și un ardei gras, o roșie sau un castravete.
Află cum să prepari rapid și simplu ouă la cuptor.
Preîncălzește cuptorul la 205 grade Celsius.
Unge tava cu brioșe cu puțin ulei. Poți folosi și un spray, nu e nevoie de o cantitate mare de grăsime dacă tava este antiaderentă. Dacă folosești bacon în loc de șuncă, nu trebuie să pui deloc ulei în forme.
Pune în fiecare formă de brioșă câte o felie de șuncă. Sparge câte un ou în fiecare formă. Toarnă pe deasupra fiecărui ou câte o lingură de smântână de gătit.
Presară brânza rasă și condimentează cu sare și piper, după gust.
Lasă tava la cuptor pentru 12-18 minute, în funcție de cât de tare vrei să fie gălbenușul. Servește cu salată de roșii și castraveți sau felii de ardei gras roșu.
Mai jos, o rețetă video de brioșe cu ouă la cuptor:
Sursă rețetă: spendwithpennies.com