Această rețetă de pâine din conopidă nu doar că este forte simplu de preparat, ci și face ușoară introducerea unei cantități mai mari de legume în dietă. Servește-o cu salată sau cu avocado pentru a o duce la nivelul următor.
Preîncălzește cuptorul la 200°C și tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru cozonac cu dimensiunile 20 cm x 11 cm x 9 cm (măsură pe bază), asigurându-te că lași hârtia să atârne pe laturile lungi.
Pune conopida în bolul unui robot și procesează până când este mărunțită fin, de mărimea boabelor de orez. Transferă într-un castron mare.
Cerne împreună făina, praful de copt, curry-ul și sarea și adăugă-le peste conopidă. Amestecă bine. Adaugă brânza și ouăle și amestecă.
Toarnă în tava pregătită și netezește partea de sus. Presară semințele deasupra și coace timp de 50-55 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul pâinii iese curată. Lasă în tavă timp de 15 minute. Acoperă și dă la frigider până când este rece, apoi servește.
Foto: Shutterstock