În fiecare an ne dorim ca pe masa de Crăciun să punem cele mai deosebite și delicioase preparate, dar dacă vrei să aduci ceva nou de Sărbători, la aperitiv îți poți încânta prietenii și familia cu un aperitiv altfel: pâine pull-apart cu roșii uscate. Acest preparat poate fi pregătit în multe moduri, dar pentru că trăim vremuri în care timpul este extrem de prețios și căutăm ca tot ceea ce facem să se rezolve rapid, așa va fi și rețeta noastră. Puțin pentru leneși, mai mult pentru oameni ocupați.
Pentru că am specificat încă de la început că va fi o rețetă simplă, vom folosi o pâine întreagă pe care o vom felia pe diagonală din ambele sensuri, astfel încât să obținem spații în care să introducem ingredientele noastre. Rețeta originală presupune să pregătim noi aluatul în care să introducem ingredientele favorite, dar pentru că timpul nu ne este cel mai bun prieten, calea mai simplă poate deveni ușor și cea mai delicioasă. Dacă dispui însă de mai mult timp și vrei să-ți arăți abilitățile în bucătărie, pentru a pregăti aluatul poți folosi făina integrală din grâu de la Raftul Bunicii, potrivită pentru gospodinele care iubesc să gătească pentru cei dragi mese delicioase și nutritive.
Adaugă în fiecare spațiu mozzarella și roșii uscate, iar mai apoi, pune untul la topit. După ce îl iei de pe foc, adaugă praful de usturoi și pătrunjelul uscuat, amestecă-le și apoi adaugă-le peste pâine sau cu ajutorul unei pensule întinde sosul obținut.
Următorul pas este să pui pâinea la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până capătă o culoare aurie, iar mozzarella sau brânza preferată se topește.