Dacă vrei să slăbești, să te menții sau să adopți o dietă cât mai sănătoasă, alege pâinea proteică! Și nu orice sortiment, ci pe cea făcută în casă. Rețeta este cât se poate de simplă, conține linte, năut și ovăz și este gata în mai puțin de o oră.
Citește și: Cele mai sănătoase tipuri de pâine pe care să le incluzi în dieta ta
Înainte de toate, încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă de chec sau de cozonac.
Adaugă lintea verde spălată și scursă în blender, alături de apă și mixează până la obținerea unui conținut omogen. Varsă acest conținut într-un bol, apoi adaugă treptat făină de năut, făină de ovăz, lingurița de sare, cea de bicarbonat, zeama de lămâie/ oțetul și cele 5 linguri de semințe. Amestecă bine întreg conținutul cu ajutorul unei linguri de lemn până la obținerea unui aluat mai închegat.
Toarnă aluatul astfel obținut în tavă pentru cuptor, apoi presară pe deasupra lingura de semințe rămasă.
Lasă totul la cuptor pentru 45 de minute.
Înainte de a o scoate din formă, lasă pâinea să se răcească.
Citește și: Pâine cu dovleac copt, semințe și nuci – rețetă fără frământare, fără drojdie
Et bon appetit! Ai obținut cea mai bună, mai sățioasă și mai hrănitoare pâine.
Surse: HealthLine, Medical News Today