E sezonul fructelor delicioase, așa că inevitabil e vremea să gătim un desert pe măsură – pandișpan cu vișine. Este pufos, aromat, dulce, dar și acrișor, într-un cuvânt: desertul perfect! Și partea cea mai bună e că nu prea ai cum să greșești rețeta. Amesteci, bagi la cuptor și, voila, desertul e gata!
Poți savura o felie de pandișpan cu vișine dimineața, la o cafea sau un frappe, dar și la prânz, cu un ceai rece.
Vișinele nu sunt pe placul tuturor, spre deosebire de „surorile” lor dulci, cireșele. Dar în această combinație de ingrediente, vișinele sunt vedetele care dau exact acel zvâc de care are nevoie un desert pentru a fi desăvârșit și pe care îl vor adora toți, de la mic la mare.
Iată rețeta de pandișpan cu vișine, desertul care ne-a marcat multora copilăria.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt pe o tavă pătrată de 20 x 20 centimetri, acoperind și marginile acesteia.
Pune în bolul mixerului untul topit și zahărul și mixează la viteză medie aproximativ 1 minut.
Adaugă în compoziție, pe rând, câte un ou și mixează câte 20 de secunde. Adaugă extractul de vanilie sau zahărul vanilat și amestecă din nou.
Într-un castron, amestecă făina cernută, bicarbonatul și sarea.
Adaugă în mixer – peste amestecul de ou, unt topit, zahăr și extractul de vanilie – compoziția uscată cu făină și laptele, treptat. Mixează la viteză medie, până obții un aluat omogen.
Toarnă aluatul în tavă și întinde-l uniform cu o spatulă. „Scapă” vișinele pe deasupra aluatului. Cu cât le arunci mai de sus, cu atât se vor duce mai jos în aluat.
Introdu tava cu pandișpan de vișine la cuptor. Lasă la copt 40-45 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Înfige scobitoarea în mijlocul prăjiturii: dacă pe scobitoare nu sunt urme de aluat umed, înseamnă că pandișpanul este copt.
Scoate prăjitura din cuptor să se răcească, aproximativ 10 minute. Decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Mai jos poți vedea rețeta video de clafoutis cu vișine, delicios!