Adepţii vegetarianismului şi cei ai dietei raw vegan susţin că există foarte multe preparate delicioase şi foarte sănătoase care pot substitui produsele tradiţionale de pe masa de Paşte, inclusiv când vine vorba de pască.
Nici cei care au alergie sau intoleranţă la gluten nu sunt lăsaţi deoparte, fiindcă acum se pot prepara sau cumpăra reţete speciale pentru ei precum pască şi cozonac.
Dacă te-ai săturat de Pasca pe care o devorai în copilărie şi vrei să încerci ceva nou, o varintă mai light pentru musafiri, atunci cea raw vegană este soluţia. Se prepară destul de uşor şi e recomandat din când în când să mai schimbi meniul şi să încerci alte reţete apetisante din ingrediente sănătoase. Îţi prezentăm mai jos o alternativă pentru pasca tradiţională. Iată cum se prepară!
Instrucţiuni: toate ingredientele se amestecă în robotul de bucătărie. Compoziţia trebuie să fie uşor de modelat şi dacă este prea lichidă se mai adaugă făină de nuci sau de seminţe. Compoziţia se presează într-o formă rotundă în aşa fel încât să fie ca un cuib. Dacă a mai rămas compoziţie, aceasta se poate transforma în bulgăraşi de cocos.
Ingredientele se omogenizează în blender în aşa fel încât crema să fie precum smântâna. Se mai adaugă cele 100 g făină de caju şi se formează o cremă. Se ornează cu stafide galbene şi fructe congelate, la alegere.
Sursă: ligiapop.com