Pasta al limone. Nu există multe feluri de mâncare care să pună în valoare aroma de lămâie în același mod. Pastele, lămâia și parmezanul se întâlnesc într-o poveste culinară vecină cu perfecțiunea. Și este o rețetă foarte ușor de făcut.
Pune 400g de spaghetti sau linguine într-o oală mare cu capac. Rade coaja celor 2 lămâi și adaugă 1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit dar păstrat întreg, 100ml de ulei de măsline și 1 linguriță de sare de mare.
Adaugă 1 litru de apă fierbinte, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă. Îndepărtează capacul imediat ce dă în clocot și lasă să fiarbă la foc mic timp de 8 minute, întorcând pastele în apă la fiecare 30 de secunde, folosind o pereche de clești.
După ce pastele au fost gătite timp de 8 minute, stoarce sucul uneia dintre lămâi în oală și lasă să fiarbă încă 2 minute fără capac.
Odată ce aproape toată apa s-a evaporat, ia oala de pe foc, amestecă în ea 50g de unt sărat sau unt vegan și 20g de parmezan ras sau brânză vegană de tip parmezan și lasă să stea timp de un minut sau două, astfel încât pastele să poată absorbi cea mai mare parte din apa rămasă și să formeze un sos de lămâie. Gustă și adaugă mai multă sare, suc de lămâie și unt sau ulei de măsline, după nevoie. Servește cu restul de Parmezan și frunzele de busuioc.
Sursă foto: Shutterstock