Muhammara sau pasta de ardei copți cu nuci este un preparat extrem de gustos și ușor de făcut.
Originar din Siria, acest preparat poate fi servit cu lipie proaspătă sau pâine integrală prăjită (alegere perfectă pentru post) sau lângă orice tip de friptură. Învață să faci acasă lipie libaneză – vezi aici rețeta!
Drd. nutriționist Oana Bogdana Greblă ne oferă rețeta pentru acest delicios preparat de post, sățios și sănătos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se coc ardeii pe toate părțile, la cuptor sau pe grătar. Când s-au copt, scoate-i, pe rând, într-un vas întins, presară niște sare deasupra (ca să se ducă mai ușor coaja) și curăță-i de coajă, cotor și semințe.
Se mixează toate ingredientele (mai puțin nucile și uleiul de măsline) în robotul de bucătărie până când obții o pastă cremoasă.
Decorează cu miez de nucă și stropește cu ulei de măsline. Servește cu lipii sau pâine prăjită. Poftă bună!