Conopida nu este poate cea mai apetisantă legumă. Însă, ea devine super gustoasă dacă știți câteva trucuri prin care să o gătiți. Am ales această rețetă de paste cu curry de conopidă – o revelație.
Indiferent de anotimp, conopida ne surâde de pe tarabe sau din rafturile magazinelor. Nu de multe ori însă avem și tendința de a o pune în coșul de cumpărături. Însă, cum mereu suntem pregătiți pentru o farfurie de paste, de ce să nu încercați și o porție de paste cu currry de conopidă?
Iată ce ingrediente sunt necesare pentru paste cu currry de conopidă:
Paste – fussili sau tagliatele de preferat, pudră curry, turmeric – pudră, piper, cuișoare, nucșoară, scorțișoară, ceapă, usturoi, un ardei iute, ceapă verde, 400 g conopidă, sos de soia, ulei, coriandru verde.
Ingrediente pentru 3-4 persoane
500 g paste
2 linguri de curry
2 linguri de turmeric pudră
Un vârf de cuțit de piper
Un vârf de cuțit de nucșoară pudră
Un vârf de cuțit de cuișoare pudră
Un vârf de cuțit de scorțișoară pudră
O jumătate de ceapă tăiată fin
1 cățel de usturoi tocat
1 ardei iute mic tăiat fin
2 cepe verzi mari tăiate fin (sau 4 mici)
300 ml apă
3 linguri de ulei
2 linguri sos de soia
Coriandru verde
Mod de preparare sos curry:
Uleiul, ceapa, usturoiul și ardei iute se călesc ușor. Se adaugă conopida, ceapa vede, apa și toate condimentele și se lasă la fiert. Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet în apă cu sare. Când sunt fierte, se scurg și se adaugă peste curry-ul de conopidă. Se asezonează cu sos de soia și coriandru proaspăt tăiat fin. Poftă bună!