Despre salvie numai de bine. Deși multă lume o asociază doar cu ceaiurile, salvia este un ingredient în bucătăria italiană de exemplu. Nu aș fi crezut că salvia poate să dea o aromă divină pastelor. Se combină cu tagliatelle sau tortelini fără carne.
Prima oară am mâncat paste cu salvie (pe atunci nu făceam diferența între tipurile de paste, recunosc) acum 5 ani în Italia. Și nu am putut crede că salvia pe care o asociam cu gustul amar, poate da o asemenea savoare pastelor. Au trecut anii, și tot în Italia mi-am reaminit de rețetă. Este așa de gustoasă! Și în plus ușor de preparat. Când am revenit în România, în bagaj aveam și frunze de salvie proaspătă. Și m-am hotărât să repet minunata rețetă de tagliatelle cu salvie. Totul bine și frumos, doar că am supraestimat timpul pe care îl are nevoie salvia să lase aroma în unt sau ulei de măsline, frunzele s-au ars. Evident, preparatul a fost eșuat. Am abandonat ideea. Dar la următoarea vizită în Italia, m-a încăpățânat și am gătit de câteva rețeta până când rezultatul a fost wow.
Așadar, chiar și cele mai simple preparate au reguli foarte stricte de urmat. Aveți nevoie de tagliatelle sau tortelini fără carne, sare de mare, unt, ulei de măsline, 5,6 frunze de salvie proaspete, parmezan.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală se pune apă la fiert și un pumn de sare grunjoasă, de mare. Când apa clocotește, se adaugă pastele. Și se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie, la foc mic se pun untul, uleiul de măsline și frunzele de salvie. Se lasă 3, 4 minute pe foc mic și se dă deoparte tigaia. Pastele se scurg bine cu ajutorul unei site. Se adaugă în tigaie și se mizează ușor. Se servesc imediat. Doritorii pot asezona cu parmezan proaspăt ras.