Ingrediente: 1 kg făină integrală, 200 g făină albă ecologică, drojdie, sare de mare, apă
Mod de preparare: În primul rând, vorbim despre cel mai simplu produs de patiserie, dar şi cel mai sănătos. În al doilea rând, pâinea albă nu are nici o legătură cu pâinea adevărată, utilă organismului uman.
Aşadar, pâinea veritabilă se face într-un bol în care puneţi jumătate din cantitatea de făină integrală şi toată făina albă. În mijloc, faceţi un spaţiu în care dizolvaţi sarea în puţină apă călduţă.
După un timp, puneţi bucăţelele de drojdie pe care le dizolvaţi în apă. Amestecaţi cu puţină făină şi lăsaţi la crescut într-un loc călduros. După ce aluatul a crescut, turnaţi încet apă călduţă în timp ce amestecaţi făina rămasă.
Aluatul obţinut se frământă cu putere până nu se mai lipeşte de mâini. Se lasă din nou la crescut. Apoi se pune în cuptorul preîncălzit. Pâinea se coace în aproximativ 45 de minute. O felie dintr-o astfel de pâine vă satură aproape instantaneu.