De ce iubim pastele? În primul rând pentru că sunt versatile şi pot fi preparate cu diferite ingrediente, iar maia poi pentru că sunt foarte uşor şi rapid de gătit. Am găsit pentru tine o reţetă delicioasă, gata în doar 35 de minute, iar ingredientele vedetă, pe lângă paste, bineînţeles, sunt brânza şi conopida. Un mic sfat: nu fi tentat să toci conopida mărunt înainte de a o prepara, ci las-o în bucăţi mari pentru a putea obţine o textură crispy.
Această reţetă poate fi preparată la Instant Pot sau direct pe aragaz, apoi puse la cuptor. Mai întâi, se selectează modul Normal sau Mediu, iar în cazul în care alegi să le faci pe aragaz, se prepară la foc mediu. Se adaugă uleiul şi usturoiul şi se lasă la gătit până când usturoiul prinde o culoare aurie. Undeva la 3 minute. Se îndepărtează usturoiul şi se adaugă conopida în bucăţi medii. Se lasă între 8 şi 12 minute, până când conopida este gătită. Se adaugă pastele şi fulgii de ardei şi se amestecă alături de ulei. Se mai adaugă 230ml de apă, o linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru. Se amestecă rezultatul obţinut, se adaugă brânza şi se amestecă iar până când se topeşte. Se pun pastele şi se amestecă ingredientele, apoi se pun într-un vas de cuptor şi se rade brânză deasupra. Se ţine la cuptor până când stratul de brânză de deasupra se prinde o culoare aurie.