Există numeroase tipuri de pizza şi de cele mai multe ori ne este atât de greu să facem o alegere atunci când luăm masa în oraş şi ne pierdem prin meniu. Cu carne, doar cu legume, blat subţire, pufos sau crocant, parcă nici nu ştii ce să mai alegi! Chiar dacă ne aflăm în post, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de acest preparat delicios care poate fi realizat cu uşurinţă acasă.
Ai nevoie de 40 de minute la dispoziţie şi ingredientele tale favorite. Nimic mai mult. Cât despre valori nutriţionale, propunerea noastră conţine 350 de calorii, 5g de grăsime, 394mg de sodiu, 102mg de potasiu, 64g de carbohidraţi, 2g de fibre, 9g de proteine, 1,1% Vitamina C, 1,7% calciu şi 21,6% fier.
INGREDIENTE ALUAT:
INGREDIENTE TOPPING:
MOD DE PREPARARE:
Într-un bol amestecă apa caldă cu drojdia şi o linguriţă de făină şi las-o câteva minute să se activeze. Adaugă 120g de făină, sare, ierburi, usturoi şi ulei de măsline şi amestecă. Adaugă alte 3 linguriţe de făină şi amestecă cu ajutorul mâinilor până se formează o gogoaşă. Adaugă făină ori de câte ori este nevoie, apoi formează din compoziţie o ”minge” şi las-o timp de 15 minute să se odihnească la loc cald. Mai apoi, adaugă 1/2 linguriţă ulei peste aluat şi întinde-l cu mâna, apoi întinde aluatul sub formă rotundă, în funcţie de cât de gros sau subţire îţi doreşti să fie. Lasă-l câteva minute să e aşeze şi, între timp, pune cuptorul la încălzit la 220ºc. Adaugă sosul de roşii peste aluat, iar mai apoi brânza tofu şi legumele, peste care adaugi sare. Lasă pizza la cuptor tip de 17-18 minute până când marginile devin aurii, apoi adaugă busuioc proaspăt. Se taie felii şi se serveşte!