Pe cât de mult ne-am dori să comandăm pizza preferată în această perioadă, cel mai sigur este să o preparăm acasă. În felul acesta evităm riscul de a ne infecta cu noul coronavirus, pe care-l putem contacta în urma atingerii ambalajelor de exemplu, peste care ştim că virusul poate supravieţui o perioadă lungă de timp. Iată o variantă delicioasă şi sănătoasă, în care blatul de pizza este făcut din broccoli.
Pentru gogoaşa din broccoli ai nevoie de:
Pentru topping
Pentru a face aluatul este nevoie ca bucăţile de broccoli să fie tocate mprunt şi puse într-un bol de mari dimensiuni. Adaugă făina de migdale, parmezanul, ouăle, sarea şi piperul şi amestecă ingredientele. Pune cuptorul la încălzit la 200 de grade. Întinde aluatul de pizza, apoi bagă-l la cuptor timp de 17-20 de minute până se formează o crustă. Adaugă peste această crustă parmezanul, roşiile cherry şi oregano şi stropeşte cu ulei de măsline, apoi bagă pizza la loc în cuptor timp de 15-20 de minute până se rumeneşte. Adaugă mozzarella şi busuioc proaspăt înainte de servire.
Blatul
Toppingul