Pizza Margherita cu broccoli

Iată o reţetă simplă şi delicioasă de pizza cu broccoli.
  • Publicat:
Pizza Margherita cu broccoli

Pe cât de mult ne-am dori să comandăm pizza preferată în această perioadă, cel mai sigur este să o preparăm acasă. În felul acesta evităm riscul de a ne infecta cu noul coronavirus, pe care-l putem contacta în urma atingerii ambalajelor de exemplu, peste care ştim că virusul poate supravieţui o perioadă lungă de timp. Iată o variantă delicioasă şi sănătoasă, în care blatul de pizza este făcut din broccoli.

Ingrediente

Pentru gogoaşa din broccoli ai nevoie de:

  • 600g de broccoli tocat
  • 90g de făină de migdale
  • 25g parmezan ras
  • 3 ouă
  • sare şi piper

Pentru topping

  • 50g parmezan ras
  • 300g roşii cherry
  • 4g oregano proaspăt
  • ulei de măsline extra-virgin
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pentru a face aluatul este nevoie ca bucăţile de broccoli să fie tocate mprunt şi puse într-un bol de mari dimensiuni. Adaugă făina de migdale, parmezanul, ouăle, sarea şi piperul şi amestecă ingredientele. Pune cuptorul la încălzit la 200 de grade. Întinde aluatul de pizza, apoi bagă-l la cuptor timp de 17-20 de minute până se formează o crustă. Adaugă peste această crustă parmezanul, roşiile cherry şi oregano şi stropeşte cu ulei de măsline, apoi bagă pizza la loc în cuptor timp de 15-20 de minute până se rumeneşte. Adaugă mozzarella şi busuioc proaspăt înainte de servire.

Valori nutriţionale

Blatul

  • 201 calorii
  • 16g grăsime
  • 6g carbohidraţi
  • 11g proteine
  • 1g zahăr

Toppingul

  • 256 calorii
  • 18g grăsime
  • 5g carbohidraţi
  • 19g proteine
  • 3g zahăr
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: