Timp de preparare: 30 min, 4 porţii
Ingrediente
tagliatelle – 400g
usturoi – 2 căţei
brânză Grana Padano – 50g
mozzarella de bivoliţă – 120g
ardei iute măcinat – 1 linguriţă
unt – 50g
ulei de măsline – 25 mlâ
busuioc – câteva frunze
Mod de preparare
Se fierb pastele în apă sărată. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline şi unt se călesc 2 căţei de usturoi zdrobiţi. Se adaugă ardeiul iute şi se amestecă. Se toarnă un polonic de apă de la paste în tigaie, apoi se pune mozzarella imediat înainte să se adauge pastele.
Se amestecă repede şi se presară brânza Grana Padano rasă. Se adaugă o lingură de unt pentru cremozitate şi de ce nu, câteva frunze de busuioc.
Pastele iuţi şi cremoase se servesc cu un pahar de vin alb rece sau chiar cu o bere foarte rece.
O reţetă de Chef Florin Dumitrescu realizată pentru catalogul Deluxe.