Paste siciliene cu ton, rețeta irezistibilă a lui Jamie Oliver

  • Publicat:
Paste siciliene cu ton, rețeta irezistibilă a lui Jamie Oliver

Pastele siciliene cu ton sunt ușor de făcut și absolut delicioase și, mai ales, potrivite pentru vremea aceasta. Combinația de arome te va transporta cu siguranță pe malul Mediteranei și gândul la vacanță te va urmări constant. Am ales rețeta de paste siciliene cu ton a lui Jamie Oliver, pentru un plus de savoare. 

Ingrediente paste siciliene cu ton

  • 300 g de paste uscate în formă de scoici
  • 4 lingurițe de capere de la borcan
  • 500 g de roșii cherry coapte în diferite culori
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1 conservă de ton bucăți în ulei
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Cum se prepară

Fierbe pastele într-o cratiță cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet.

Între timp, pune o tigaie mare, antiaderentă, pe foc mediu-mare cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă caperele și prăjește-le până devin super-crocante, apoi scoate-le și pune-le deoparte, lăsând în urmă uleiul parfumat.

Taie roșiile în jumătate și adaugă-le, apoi presară cea mai mare parte din oregano.

Scurge uleiul din tonul bucăți și adaugă-l în tigaie împreună cu 2 polonice de apă în care au fiert pastele și lasă să fiarbă până când pastele sunt gata.

Scurge pastele, apoi amestecă-le în tigaia cu ton. Gustă, condimentează cu sare de mare și piper negru, apoi pune-le într-o farfurie. Presară deasupra caperele crocante și restul de oregano, picură cu o linguriță de ulei de măsline extra virgin și savurează.

Foto: Profimedia Images, Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult