Dacă te-ai săturat de conservele pline de sare, aditivi și vagi urme de legume sau carne din comerț, încearcă acasă această rețetă simplă de pate de ciuperci cu nuci.
Este un preparat delicios, sățios și foarte ușor de gătit, care nu necesită cine știe ce îndemânare. În doar 30 de minute te poți bucura de această pastă aromată și plină de gust, pe care cu siguranță nu o vei regăsi vreodată pe rafturile din supermarket.
Vezi mai jos ingredientele și modul de preparare pentru acest delicios pate de ciuperci cu nuci.
Pasul 1: Curăță bine ciupercile, spală-le de mai multe ori în apă rece și taie-le în felii subțiri. Toacă ceapa și pătrunjelul mărunt. Pune nucile într-o tavă acoperită cu hârtie pergament și lasă-le la cuptor 10 minute, la 180 de grade
Pasul 2: Într-o tigaie adâncă, sotează ceapa tocată în ulei sau untul topit, timp de 2-3 minute. Adaugă ciupercile feliate, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat, cimbrul, sare și piper. Amestecă bine și lasă pe foc mediu până se evaporă de tot lichidul lăsat de ciuperci (15-20 de minute).
Pasul 3: Pune nucile în blender cu cele 2 linguri de ulei de măsline și mixează câteva secunde până obții o pastă groasă. Adaugă în blender ciupercile gătite și mixează din nou câteva secunde, până obții textura dorită.
Pasul 4: Pune pateul de ciuperci în borcănașe mici sterilizate și acoperă cu capace. Servește pe felii de pâine integrală, crackerși sau ardei gras. Poftă bună!
Mai jos, o altă variantă a rețetei de pate de ciuperci cu nuci, sos de soia și fulgi de drojdie.