Chiar și după masa de Paște plină de preparate tradiționale românești, unii părinți simt că au epuizat ideile de mâncare pe placul copiilor. Unii copii sunt pur și simplu mofturoși. Sau au perioade cu fixații culinare. De regulă: pizza, paste, cartofi prăjiți, hamburger sunt printre preferate chiar și la vârste mici.
Ei bine, părinții trebuie să trateze cu răbdare orice refuz și să-i implice cât mai mult în alegerile culinare pe copii. Și de ce nu, să meargă împreună la piață, la supermarket. Să se uite în cărți de rețete și apoi să pregătească împreună. Copilul va face activitățile sigure pentru vârsta și capacitățile sale în bucătărie. Iar dacă vreți să introduceți peștele în meniu, iată o rețetă din cartea „365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi”, de Ela Crăciun blogger de parenting.
Iată ce ingrediente trebuie să pui în coșul de cumpărături pentru a face acasă rețeta de pate de somon. File de somon, unt nesărat, ceapă, rozmarin uscat, brânză de vaci, ouă, lămâie. Ideal este să preparați brânza de vaci proaspătă chiar acasă la dumneavoastră.
Ingrediente:
• 150 g file de somon sau alt pește fără piele
• 30 g unt nesărat
• 1/2 ceapă
• 1/2 lingură zeamă de lămaie
• un praf de rozmarin uscat
• 2 linguri brânză de vaci preparată în casă
• un gălbenuș fiert
Mod de preparare:
Verifică fileul de somon de oase și pune-l la fiert în apă clocotită împreună cu ceapa tăiată bucăți și cu rozmarinul. Lasă-l să fiarbă până când se înmoaie și poate fi pasat.
Când peștele este fiert, scurge-l de zeamă și pune-l în blender împreună cu ceapa. Adaugă untul moale, zeama de lămâie, brânza de vaci, gălbenușul fiert și mixează pentru câteva secunde.
Pune pasta într-un borcan închis ermetic și o păstrează la frigider, timp de 3-4 zile. Poftă bună