Pepperoni pizza cu blat de conopidă: ușor de preparat, sănătoasă și absolut delicioasă

  • Publicat:
Pepperoni pizza cu blat de conopidă: ușor de preparat, sănătoasă și absolut delicioasă

Pepperoni pizza cu blat de conopidă este o rețetă nu doar sănătoasă, ci și delicioasă și ușor de preparat, cu o bază crocantă cu nimic mai prejos decât cea clasică, din făină.

Ingrediente pepperoni pizza cu blat de conopidă

Blat

  • 1 1/2 cană de conopidă tăiată foarte mărunt (bucăți de mărimea boabelor de orez)
  • 1 ou mare
  • 1/2 cană de mozzarella rasă
  • 1/3 cană de parmezan ras
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță de sare
  • Ulei de măsline extra-virgin

Sos

  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 lingură de busuioc proaspăt
  • 1 lingură de piure de roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline extra-virgin
  • 1/2 linguriță de semințe de fenicul uscat
  • pătrunjel proaspăt

Topping-uri

  • 1/4 cană de mozzarella rasă
  • 10 felii de pepperoni
  • 1/4 cană de busuioc proaspăt tocat
  • 1/4 cană de parmezan ras

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 230°C. Într-un bol mare, pune conopida, oul, mozzarella, parmezanul, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, sarea și amestecă-le bine. 

Într-o tavă pune hârtie de copt. Toarnă amestecul de conopidă uniform. Stropește cu puțin ulei de măsline extra-virgin. Coace timp de 15 până la 20 de minute, până când amestecul începe să capete o culoare aurie. Scoate tava din cuptor și las-o deoparte.

Pentru sosul de pizza, zdrobește usturoiul și toacă busuiocul. Pune-le într-un bol mic și adaugă piureul de roșii, uleiul de măsline, semințele de fenicul și pătrunjelul. Amestecă bine cu o lingură. Întinde sosul uniform peste blatul de pizza pe care l-ai scos din cuptor. Acoperă cu mozzarella rasă, pepperoni, busuioc și parmezan. Pune în cuptor și gătește încă 10 minute.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult