Pepperoni pizza cu blat de conopidă este o rețetă nu doar sănătoasă, ci și delicioasă și ușor de preparat, cu o bază crocantă cu nimic mai prejos decât cea clasică, din făină.
Preîncălzește cuptorul la 230°C. Într-un bol mare, pune conopida, oul, mozzarella, parmezanul, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, sarea și amestecă-le bine.
Într-o tavă pune hârtie de copt. Toarnă amestecul de conopidă uniform. Stropește cu puțin ulei de măsline extra-virgin. Coace timp de 15 până la 20 de minute, până când amestecul începe să capete o culoare aurie. Scoate tava din cuptor și las-o deoparte.
Pentru sosul de pizza, zdrobește usturoiul și toacă busuiocul. Pune-le într-un bol mic și adaugă piureul de roșii, uleiul de măsline, semințele de fenicul și pătrunjelul. Amestecă bine cu o lingură. Întinde sosul uniform peste blatul de pizza pe care l-ai scos din cuptor. Acoperă cu mozzarella rasă, pepperoni, busuioc și parmezan. Pune în cuptor și gătește încă 10 minute.
Sursă foto: Shutterstock