Piept de rață cu portocale: cea mai gustoasă cină gata în mai puțin de 20 de minute

  • Publicat:
Piept de rață cu portocale: cea mai gustoasă cină gata în mai puțin de 20 de minute

Piept de rață cu portocale: Cu câteva ingrediente clasice franțuzești, acest preparat fascinant este despre arome și texturi bogate, dar cu efort minim. În plus, este gata în doar 20 de minute, făcându-l o cină perfectă în mijlocul săptămânii.

Ingrediente piept de rață cu portocale

  • 2 bucăți de 150g fiecare de piept de rață, cu piele
  • 2 ramuri de salvie
  • 200g broccoli 
  • 1 portocală mare și suculentă
  • 1 conservă de 400g de fasole boabe albă

Cum se prepară

Fă o tăietură în pielea de rață, freacă bine cu sare de mare și piper negru, apoi așază bucățile de piept cu partea cu piele în jos într-o tigaie neaderentă rece și încinge-o la foc mediu. Gătește timp de 8 minute fără să miști rața, până când grăsimea se topește bine și pielea devine aurie și crocantă. Întoarce rața și gătește încă 4 minute, stropind-o cu grăsimea din tigaie. Între timp, rupe frunzele de salvie. Taie tulpinile broccoliului, îndepărtează capetele și coaja portocalei, taie în felii sau segmente și amestecă cu o linguriță de oțet de vin roșu, sare și piper.

Când a trecut timpul, scoate rața pe un platou să se odihnească, lăsând tigaia pe foc. Adaugă frunzele de salvie pentru 1 minut, sau până când devin crocante, mișcând din când în când tigaia și transferă-le pe platoul cu rață când sunt gata. Gătește broccoliul în tigaie timp de 4 minute. Toarnă boabele (cu tot cu zeama din conservă), apoi acoperă și gătește timp de 3 minute. Condimentează după gust, împarte pe farfurii și picură peste orice sucurile rămase. Taie rața și așază-o deasupra, iar peste presară frunzele crocante de salvie și feliile de portocală.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Piept de raţă cu portocale şi ghimbir

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc