Ce poate merge mai bine lângă sărmăluţe şi mămăliguţă, dacă nu o porţie sănătoasă de piftie. Dar ce facem cu toate caloriile? Cum face corpul nostru faţă la atât de multe feluri grele de mâncare? Ştiai, însă, că piftia se poate apropia de un nivel nesemnificativ de calorii atâta vreme cât este preparată cum se cuvine? Află cum!
Desigur că o piftie cu carne afumată de porc sună minunat, aproape că ne lasă gura apă.. însă ştim că printre felurile de sărbători se va afla şi celebra friptură, aşa că îţi sugerăm să iei o mică pauză şi să înlocuieşti carnea de porc cu carne de curcan! Carnea de curcan este extrem de sănătoasă şi săracă în calorii. Pe deasupra, are un gust extraordinar, mai intens decât carnea de pui, oferind o savoare autentică piftiei! Îşi poţi păstra silueta suplă şi frumoasă, bucurându-te totodată de spiritul sărbătorilor, cu preparate culinare delicioase! Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:
Ingrediente:
1 l de apă
1 piept de curcan
25 g gelatină
1 ou
1 frunză dafin
sare şi piper după gust
verdeaţă pentru decor
Mod de preparare:
Fierbe pieptul de curcan foarte bine într-un l de apă. Alături de acesta adaugă frunza de dafin, sare şi piper după gust. Odată fiartă, scoate carnea din supa obţinută şi las-o la răcit. Dizolvă în supă cele 25 g de gelatină şi pune separat un ou la fiert. Rupe carnea franjuri şi adaugă câte puţin în mai multe boluri. Adaugă şi câte o bucăţică de ou, precum şi frunze verzi, după care toarnă deasupra supa în care ai dizolvat deja gelatina. Lasă compoziţia obţinută să se răcească la frigider peste noapte, iar a doua zi poţi răsturna bolurile pe platouri, bucurându-te de preparatul obţinut!