În perioada sărbătorilor de Crăciun ne gândim la tot felul de preparate pe care să le pregătim pentru masa festivă. Dacă aperitivele și mâncărurile delicioase sunt nelipsite, același lucru putem spune și despre deserturi. Și, pentru că în fiecare an Moș Crăciun ne lasă numeroase cadouri sub brad fără măcar a cere ceva în schimb, se cuvine să-l întâmpinăm cu o prăjitură aromată cu scorțișoară și ghimbir. Iată cum să pregătești prăjitura lui Moș Crăciun.
Ingrediente
Mod de preparare
Se separă albuşul de gălbenuş la ouă, iar albuşul se bate până devine spumă. Apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul, uleiul şi făina (treptat) şi se bate bine compoziţia, până la omogenizarea ingredientelor. La final se adaugă mirodeniile şi migdalele.
Amestecul se toarnă într-o formă dreptunghiulară, care a fost unsă cu ulei, iar prăjitura se coace la temperatura de 180 grade. După ce a fost scoasă din cuptor, prăjitura se presară cu puţin zahăr tos amestecat cu scorţişoară şi cu batoane de scorţişoară.
Nu-i așa că este un desert rapid? Atât Moș Crăciun, cât și cei mici se vor bucura de prezența lui și-și vor încânta papilele gustative.
Poftă Bună!