Nu e Paşte fără pulpă de miel la cuptor! Dar multă lume evită în continuare carnea de miel, pentru că nu ştie să o gătească. Şi are de pierdut nu numai din punctul de vedere al gustului, ci şi al beneficiilor.
Carnea de miel este bogată în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi conţine vitamine din complexul B, care au un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare.
Dacă nu ai mai gătit până acum miel sau ai încercat şi rezultatul nu a fost cel dorit, te îndemnăm să încerci reţeta de mai jos, care este uşor de preparat şi nu necesită ingrediente exotice.
Rețetă de pulpă de miel la cuptor: ingrediente și mod de preparare
Ingrediente pentru friptura din pulpă de miel la cuptor:
- O pulpă de miel cu sau fără os de 2 kilograme
- 3 fire de usturoi verde tocat (sau 5 căţei de usturoi pisaţi)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguriţe de rozmarin uscat
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- 1 lingură de muştar
- Sare şi piper, după gust
- 10 cartofi noi
Mod de preparare pentru friptura din pulpă de miel la cuptor:
- Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Pune hârtie de copt într-o tavă încăpătoare pentru cuptor.
- Spală bine carnea de miel, apoi usuc-o bine cu prosoape de hârtie.
- Cu un cuţit bine ascuţit, fă mici crestături de-a lungul bucăţii de carne.
- Într-un bol, amestecă usturoiul (tocat sau pisat), uleiul de măsline, rozmarinul, cimbrul, muştarul, sarea şi piperul.
- Pune bucata de carne în tavă, cu partea grasă deasupra, şi „maseaz-o” bine cu amestecul de usturoi, ulei şi condimente, astfel încât aromele să pătrundă şi în crestături.
- Introdu în tavă, pe lângă bucata de carne, cei 10 cartofi, peste care adaugi ulei de măsline, sare, piper şi puţin rozmarin.
- Lasă la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la 180 de grade Celsius.
- Înainte să tai friptura, las-o să se „odihnească” 15 minute. Serveşte cu cartofii rumeniţi şi aromaţi, dar şi cu o salată proaspătă de roşii, salată verde, castraveţi, ridichi şi ceapă verde.
Poftă bună!