Quiche cu broccoli: rețeta căreia nimeni nu-i rezistă

  • Publicat:
Quiche cu broccoli: rețeta căreia nimeni nu-i rezistă

Quiche cu broccoli: un mod ideal de a integra în dieta familiei tale această legumă pe care copiii o refuză cel mai adesea. Rezultatul este atât de delicios, încât nici cei mai mofturoși nu vor putea refuza. 

Ingrediente quiche cu broccoli

  • Ulei de măsline
  • 6 ouă medii 
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 55 g brânză Cheddar maturată
  • 1 dovlecel mare
  • 300 g broccoli
  • 1 pachet de 250 g de foi de plăcintă

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Unge o tavă mare de 25 cm pe 35 cm cu 1 linguriță de ulei de măsline. Sparge ouăle într-un bol și bate-le cu o furculiță.

Așază foile de plăcintă în tavă, punând una orizontal și următoarea vertical, repetând acest proces pe măsură ce le așezi, și unge puțin cu ou între fiecare foaie. (Asigură-te că acestea acoperă baza tăvii și urcă pe laturi astfel încât să poată conține umplutura.) Adaugă un ultim strat și încrețește orice exces de aluat care atârnă.

Taie ceapa verde felii subțiri și adaug-o în bol. Rade grosier brânza Cheddar (păstrează puțin pentru deasupra) și dovlecelul, apoi adaugă-le în bol. Rupe broccoli în buchețele, apoi taie-l subțire și adaugă-l în bol. Asezonează perfect cu sare de mare și piper negru, apoi amestecă totul.

Toarnă cu grijă amestecul în aluatul pregătit, întinzându-l astfel încât să fie într-un strat uniform, apoi presară deasupra brânza rămasă.

Gătește timp de 35 de minute, în partea de jos al cuptorului, până când aluatul devine auriu și umplutura se întărește.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Rețeta de Quiche pentru Încoronarea Regelui Charles. Cum faci acasă Tarta Regală

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc