Cum să faci acasă căpșunată sau lichior de căpșuni. Ai nevoie de 4 ingrediente!

  • Publicat:
Cum să faci acasă căpșunată sau lichior de căpșuni. Ai nevoie de 4 ingrediente!
Foto: envato

Profită de sezonul căpșunilor pentru a face acasă o delicioasă căpșunată sau lichior de căpșuni. Pentru această rețetă ai nevoie doar de 4 ingrediente și de un pic de răbdare. Căpșunata are nevoie de câteva zile pentru a căpăta culoare și savoare. Iată cât de simplu se prepară!

Rețetă de căpșunată: ingrediente

  • 250 grame căpșuni proaspete, bine coapte
  • 150 grame zahăr
  • 150 ml apă
  • 250 ml vodcă de calitate sau alcool rafinat peste 90 de grade

Cum faci lichior de căpșuni: preparare

  • Spală bine căpșunile și taie-le în jumătate.
  • Pune căpșunile într-un borcan din sticlă cu capac cu sârmă.
  • Adaugă peste căpșuni zahărul, apa și vodca sau alcoolul rafinat.
  • Închide borcanul cu capacul și agită bine câteva secunde.
  • Ține borcanul la frigider sau într-un loc răcoros pentru cel puțin 7 zile. Cu cât îl ții mai mult, cu atât lichiorul va fi mai gros, mai roșiatic și mai aromat.
  • Conținutul se strecoară printr-o sită și se pune lichidul obținut într-o sticlă cu dop.
  • Căpșunata se servește rece, de la frigider. Se potrivește de minune ca aperitiv, înainte de felul principal, dar și ca desert, înainte de o felie de tort diplomat de exemplu.

Sursă rețeta: cookist.com

Urmărește CSID.ro pe Google News