Rețeta celui mai gustos pilaf de orez cu ciuperci. Ține de foame și e pe gustul tuturor!

  • Publicat:
Rețeta celui mai gustos pilaf de orez cu ciuperci. Ține de foame și e pe gustul tuturor!
Foto: Shutterstock

Servit ca garnitură sau ca atare, acest pilaf sârbesc cu ciuperci și alte legume este foarte gustos și ține mult timp de foame. Nu vă zgârciți cu legumele: puneți din abundență, pentru un gust desăvârșit. Iar pentru o notă de prospețime, adăugați la final o mână generoasă de verdeață – pătrunjel, dar mai ales mărar.

Această rețetă de pilaf sârbesc este diferită de risotto, unde se folosesc din abundență parmezan și unt. Dacă ești la dietă, poți înlocui orezul alb din rețetă cu orez integral. Sau poți mânca o cantitate mai mică și să te bucuri de un pilaf sârbesc ca la mama lui acasă.

Ingrediente pentru 6 porții de pilaf sârbesc cu ciuperci

  • 200 grame orez clătit de mai multe ori în apă rece
  • 1 kilogram de ciuperci champignon feliate
  • 2 morcovi dați pe răzătoare
  • 2 cepe albe tocate mărunt
  • o jumătate de țelină dată pe răzătoare
  • 1 bucată de păstârnac dat pe răzătoare
  • 1 jumătate de ardei gras roșu tocat cubulețe
  • 1 jumătate de ardei gras galben tocat cubulețe
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • sare, piper – după gust
  • 1 litru de apă fiartă în care ai adăugat 1 linguriță de concentrat de găină (sau poți folosi supă stock de pasăre, dacă ți-a rămas de altădată)
  • câteva linguri de ulei de floarea-soarelui

Rețetă pilaf de orez cu ciuperci

Într-un wok încăpător, pune uleiul la încins, adaugă ceapa și un praf de sare și lasă la călit 3-4 minute. Adaugă morcovul, țelina, păstârnacul și mai lasă la călit încă 5 minute.

Pune în wok ciupercile feliate, ardeiul și piper după gust. Lasă pe foc iute aproximativ 5 minute, apoi adaugă orezul și amestecă bine.

Toarnă peste orezul cu legume supa stock de pasăre (sau apa fierbinte cu concentrat de găină). Nu o pune pe toată deodată, mai lasă deoparte o cană și adaugă pe parcurs doar dacă orezul a absorbit tot lichidul.

Orezul trebuie să fiarbă sub capac, la foc mic, aproximativ 20-30 de minute de minute. Ai grijă să amesteci din când în când, ca să nu se lipească orezul de vasul de gătit.

Potrivește de sare și piper și trage wok-ul deoparte de pe foc. Adaugă verdeața tocată și amestecă bine. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult