Rețetă de chiftele de miel la cuptor. Condimentele obligatorii pentru un gust perfect

  • Publicat:
Rețetă de chiftele de miel la cuptor. Condimentele obligatorii pentru un gust perfect
Rețetă de chiftele de miel la cuptor. Condimentele obligatorii pentru un gust perfect. Foto: envato

În loc de clasica friptură de miel, îți propunem o rețetă de chiftele de miel la cuptor. Dietetice, suculente, pline de aromă, fragede și ușor de preparat, cu siguranță vor face senzație la masa de Paște.

Ca să-ți iasă rețeta, ai grijă să condimentezi bine carnea tocată și să adaugi ingredientul secret: brânza feta.

Chiftele de miel la cuptor: ingrediente

  • 700 grame carne tocată de miel
  • 1 ou întreg
  • 60 grame brânză feta
  • 1 ceapă albă sau 1 legătură de ceapă verde tocată mărunt sau dată la robot (să fie foarte fină)
  • 1 linguriță turmeric 
  • 1 vârf de cuțit de pudră de chimion
  • o jumătate de linguriță rasă de scorțișoară
  • o jumătate de linguriță de pudră de usturoi sau 1 legătură de usturoi verde tocat mărunt sau dat la robot sau 4-5 căței de usturoi dați prin presă
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt (poți înlocui cu oregano sau frunze de mentă, dacă vrei un gust mai special)
  • sucul de la o lămâie
  • sare și piper – după gust
  • puțin praf de chili – opțional, dacă vrei chifteluțe mai picante
carne tocata chiftele de miel la cuptor
Foto: envato

Mod de preparare chifteluțe de miel

  • Pune carnea tocată într-un castron.
  • Adaugă peste aceasta restul ingredientelor: oul, brânza feta sfărâmată, ceapa, turmericul, scorțișoara, usturoiul, chimionul, pătrunjelul, chili (opțional), sucul de lămâie, sare și piper după gust.
  • Amestecă bine totul cu o furculiță.
  • Umezește-ți mâinile și formează chiftele din compoziția pregătită.
  • Așază chifteluțele pe o tavă întinsă în care ai pus hârtie de copt.
  • Stropește chiftelele cu câteva pufuri de ulei.
  • Dă tava cu chiftele de miel la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos.
  • Poți servi chifteluțele simple sau cu un sos tzatziki, sos pesto de leurdă ori sos de roșii cu busuioc (precum cel pentru paste) și cartofi natur sau piure, dar și cu o salată de primăvară răcoroasă, cu roșii, castraveți, leurdă, salată verde, ceapă verde etc.
  • Chiftelele rezistă la frigider într-un recipient închis ermetic până la 4 zile. Le poți reîncălzi tot la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă, timp de 10-15 minute, la 150 de grade Celsius.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult