Ce mâncăm azi – ciulama de ciuperci de post, „colorată” cu morcov ras și înmiresmată cu mult mărar. Nu trebuie să folosești neapărat unt, lapte sau smântână pentru a obține o ciulama delicioasă. O poți prepara cu ingrediente de post bine alese care îi dau un gust senzațional. Vezi mai jos rețeta simplă care se prepară în doar 30 de minute!
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să călești într-o tigaie adâncă (în care ai pus 1 lingură de ulei) ceapa tocată și morcovul ras.
Lasă pe foc 2 minute, apoi toarnă peste legumele călite o ceșcuță mică de apă. Lasă pe foc până scade lichidul (maxim 5 minute).
Adaugă acum ciupercile feliate și un praf de sare și acoperă tigaia cu capac. Ciupercile vor lăsa multă apă, așa că nu trebuie să-ți faci griji că se vor arde și nu trebuie să adaugi lichid suplimentar.
Ciupercile se lasă la înăbușit pe foc mic, sub capac, aproximativ 15-20 de minute.
Într-o cană sau castron mic, pune lingura de făină și 100 ml de apă caldă. Amestecă bine cu furculița ca să nu aibă cocoloașe, apoi toarnă acest amestec peste ciupercile înăbușite.
Adaugă usturoiul dat prin presă și potrivește de sare și piper. Amestecă ușor și mai lasă pe foc aproximativ 5 minute.
La final, presară peste mâncarea de ciuperci mărarul proaspăt tocat mărunt și lasă sub capac 5 minute ca să se întrepătrundă bine aromele.
Asta e tot – vei obține o ciulama de ciuperci de post delicioasă, aurie și ușor dulceagă, datorită morcovilor din compoziție.
Ca garnitură, poți opta pentru mămăliguță sau piure de conopidă bun pentru slăbit, care conține de 4 ori mai puțini carbohidrați față de piureul de cartofi.
Poftă bună!