Cozonac pufos, cu umplutură delicioasă de ciocolată, nucă și rahat și glazură apetisantă de ciocolată topită și fructe confiate. Rețeta de cozonac a faimosului Chef Cătălin Scărlătescu este ușor de preparat. Trebuie doar să respecți gramajele și timpul de coacere. În plus, ai grijă să folosești doar ingrediente de calitate și proaspete.
Celebru pentru preparate sale pline de savoare, multe dintre ele realizate după reţete tradiţionale, Chef Cătălin Scărlătescu ne dezvăluie trucurile sale pentru a obţine un cozonac perfect pentru mesele de sărbători.
Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învățat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului, ne-a declarat Chef Cătălin Scărlătescu.
Un cozonac perfect nu este de obicei uşor de preparat, dar reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îţi va fi de ajutor dacă eşti la primul cozonac. Dacă ai deja experienţă, te va ajuta să faci un cozonac pufos deosebit cu care să-i impresionezi pe cei dragi.
Pentru glazura de ciocolată:
Pentru a prepara glazura de ciocolată, se pune smântâna pentru frișcă într-un vas, pe foc, și se lasă doar să se încălzească, fără a atinge punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici peste smântâna încălzită. Se amestecă intens până aceasta se topește și se omogenizează compoziția.
Se lasă glazura de ciocolată să se mai tempereze 5-6 minute, apoi se întinde peste cozonac. Se decorează cozonacul glazurat cu fructe.