Rețetă de macarons cu boabe de cafea, un deliciu elegant și sofisticat

  • Publicat:
Rețetă de macarons cu boabe de cafea, un deliciu elegant și sofisticat
Sursa foto: shutterstock

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețeta de macarons cu boabe de cafea, un deliciu extraordinar pentru pofticioși!

Rețetă de macarons cu boabe de cafea

Ingrediente

Vei avea nevoie de:

  • 100 gr de albuș de ou
  • 100 gr de zahăr pudră
  • 100 gr de făină de migdale
  • o linguriță de extract de vanilie
  • o linguriță de cafea măcinată
  • 50 gr de zahăr granulat
  • 25 ml de apă
  • un sfert de linguriță de cremă tartar

De menționat faptul că aceste cantități folosite sunt pentru 8 persoane.

Citește și: Macarons, desertul de vis! Trucurile maeștrilor cofetari pentru cele mai bune prăjituri

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius și se pregătește o tavă pentru copt. Se poate folosi orice soi de tavă (pătrată/dreptunghiulară).

Într-un bol încăpător, se amestecă albușul de ou cu crema de tartar și se bate până la obținerea unei consistențe omogene. Se adaugă treptat și zahărul granulat.

Într-un alt bol, se amestecă împreună făina de migdale cu zahărul, extractul de vanilie și cafeaua măcinată.

Se toarnă întreaga compoziție într-un poș cu vârf rotund și se formează cercuri de 2-3 cm pe hârtia de copt. Se lasă prăjiturile să se usuce preț de aproximativ o jumătate de ora, astfel încât să se formeze o crustă.

În timp ce macarons se usucă, se pregătește și siropul de zahăr, după cum urmează: se adaugă 50 gr de zahăr granulat în 25 ml de apă și se lasă să fiarbă la foc mediu până la obținerea unui sirop gros.

Se adaugă și câteva boabe de cafea măcinate fin în siropul de zahăr și se amestecă bine.

Când macarons s-au uscat suficient, puneți-i în cuptor și coaceți atent preț de 10-15 minute.

Adăugați și umplutura de sirop de zahăr și cafea între cei doi macarons, presați-i ușor (sandwich) și așezați-i pe platoul de servire.

Citește și: Dulciuri apetisante şi colorate fără E-uri? Se poate!

Desertul este perfect pentru orice ocazie. Se prepară cât și clipi, iar oaspeții vor fi mai mult decât încântați de preparatul absolut delicios!

Sursa: Cook Persida

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult