În loc de socată, o salcâmată răcoritoare! Această băutură delicată cu parfum inconfundabil este ușor de preparat. Nu se adaugă drojdie decât dacă vrei să grăbești procesul de fermentare. Iar lămâi adaugi doar dacă vrei să fie băutura mai acră. În loc de zahăr poți folosi miere de albine nepasteurizată, mult mai sănătoasă.
Vezi mai jos rețeta simplă de salcâmată, băutura delicioasă din flori de salcâm.
Ingrediente pentru un borcan de 4 litri:
Mod de preparare:
Se pune mierea de albine în borcanul mare. Se adaugă florile de salcâm nespălate, apă rece și suc de lămâie (opțional).
Se acoperă borcanul cu un tifon sau o farfurie mică și se lasă la lumină, la căldură (pe pervaz, balcon, în razele soarelui).
Se amestecă în borcan cu o lingură de lemn, de 2 ori pe zi. Salcâmata trebuie „vânturată” zilnic, astfel încât florile de salcâm să stea în lichid, nu la suprafață, unde pot să se oxideze, stricând această băutură delicioasă.
Jumătate de zi cu treburi alergate pe afară, încă neobișnuită cu temperaturile care prevestesc vara. Din fericire mă…
Posted by Ierburi Uitate on Monday, 24 May 2021