Rețeta delicioasă de macaroane cu brânză a Laurei Cosoi: „Fetele adoră acest preparat”

  • Publicat:
Rețeta delicioasă de macaroane cu brânză a Laurei Cosoi: „Fetele adoră acest preparat”

Laura Cosoi, cunoscută pentru pasiunea sa pentru gătit, a dezvăluit fanilor o rețetă simplă și gustoasă de macaroane cu brânză, perfectă pentru întreaga familie. Această rețetă este una dintre preferatele ei, pe care o prepară adesea pentru cei dragi. Iată cum poți să o prepari și tu acasă!

Rețeta de macaroane cu brânză la cuptor a Laurei Cosoi

Ingrediente:

– 400 g macaroane
– 250 g brânză dulce de vaci
– 200 g brânză sărată (telemea, cașcaval, brânză de burduf sau feta)
– 3 ouă
– 200 ml smântână
– 50 g unt (pentru uns tava și pentru a adăuga deasupra)
– 2 linguri de zahăr (opțional, pentru un gust dulce)
– Opțional: coajă rasă de lămâie sau stafide (pentru un plus de aromă)

Mod de preparare:

1. Pregătirea pastelor

– Fierbe macaroanele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, scurge-le și clătește-le sub apă rece pentru a opri procesul de gătire.

2. Prepararea amestecului de brânz

– Într-un bol mare, combină brânza dulce cu brânza sărată mărunțită. Gustă amestecul și, dacă este necesar, mai adaugă sare.
– Dacă preferi un gust mai dulce, poți adăuga cele două linguri de zahăr și amestecă bine.
– Încorporează ouăle bătute și smântâna, iar, dacă îți place, poți adăuga coajă rasă de lămâie sau stafide pentru un plus de aromă.

3. Asamblarea preparatului

– Unge o tavă cu unt pentru a preveni lipirea.
– Amestecă macaroanele fierte cu compoziția de brânză și ouă, apoi toarnă totul în tavă.
– Pune bucățele mici de unt deasupra pentru a obține o crustă aurie în timpul coacerii.

4. Coacerea

– Preîncălzește cuptorul la 180°C.
– Introdu tava în cuptor și coace timp de 30-40 de minute, până când preparatul capătă o culoare aurie și o crustă frumoasă.

Fetele artistei adoră acest preparat

Laura Cosoi a mărturisit că cel puțin de două ori pe lună face macaroane cu brânză.

“Pe lista noastră de cel puțin doua ori pe lună se află budinca cu macaroane. Fetele adoră acest preparat, iar pentru mine este comod pentru că după ce îl mănâncă acasă cald, îl primesc și rece a doua zi pachețel la grădi/școală”, a spus ea.

Altă rețetă de absolut delicioasă și ușor de preparat, AICI.

Sursa foto: Instagram @lauracosoi, Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”