Simplu de făcut, delicios, sățios și cu ingrediente ieftine, pilaful este unul dintre preparatele preferate de români. Rețetele diferă, dar rezultatul este mereu unul apreciat de toată lumea. Îți propunem o variantă de pilaf… la borcan. Da, ai citit bine, rețeta este pur și simplu ingenioasă și după ce o faci prima dată nu vei mai vrea să îl gătești altfel.
Pune orezul într-un castron. Taie mărunt ceapa și morcovul și adaugă-le peste orez. Adaugă 5 grame de sare și 5 de piper și amestecă bine.
Taie carnea în bucăți de aproximativ 5 cm, pune-o în castron, adaugă sucul de roșii, 5 grame de sare, 5 g de piper și 5 g de ierburi de Provence. Amestecă bine până ce carnea este îmbibată cu acest sos.
Ia 3 borcane de 800 de ml și pune în fiecare câte un strat de orez și unul de carne până mai rămân cam 3-4 cm până la marginea borcanului. Adaugă apă până se acoperă orezul și lichidul ajunge la nivelul capacului.
Pune borcanele la cuptor, la temperatura de 160 de grade celsius, timp de 60 de minute.
Foto: Facebook/Savuros.TV