Castraveți murați în oțet, crocanți și aromați în plină vară? Ei bine, da, se poate! Există o rețetă super rapidă de castraveți murați care pot fi devorați chiar a doua zi.
Poți să-i mănânci ca gustare sau să-i alături unui fel principal. Și copiii adoră acești castraveciori delicioși. Își mențin culoarea apetisantă, sunt crocanți, dulci-acrișori, ce mai – un deliciu!
Partea cea mai bună e că rețeta de castraveți murați în oțet nu îți ia deloc mult timp și e foarte ușor de preparat, nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare și nici de multe ingrediente. Iar dacă-ți place rețeta, o poți repeta cu alte legume: ridichi, morcovi, ceapă roșie, sparanghel, fasole verde, conopidă, dovlecel.
Vezi mai jos cum să faci castraveți murați în oțet (bulgărești) pe care îi poți savura în mai puțin de 24 de ore.
Pasul 1: Spală bine castraveții de pământ și lasă-i în apă rece măcar 30 de minute.
Pasul 2: Spală mărarul și taie-l grosier. Păstrează codițele, nu le arunca.
Pasul 3: Curăță cățeii de usturoi și ceapa.
Pasul 4: Pune mărarul tăiat pe fundul borcanelor, apoi adaugă castraveții, ceapa, cățeii de usturoi, hreanul, boabele de muștar și de piper negru.
Pasul 5: Pune 1 litru de apă la fiert, cu zahărul și sarea. Când dă în clocot, stinge focul și adaugă oțetul.
Pasul 6: Toană apa fierbinte în borcane, peste castraveți, cu ajutorul unui polonic.
Pasul 7: Acoperă borcanele cu capac și agită puțin ca să se amestece ingredientele.
Pasul 8: Scoate capacele borcanelor și acoperă cu un tifon (ca să nu intre insecte sau să se pună praful) până a doua zi, când le vei pune din nou capacele.
Pasul 9: Bucură-te de gustul delicios al castraveților crocanți murați a doua zi după preparare. Poți depozita borcanele la frigider. Cu cât îi lași mai mult în saramură, cu atât se vor înmuia mai bine și vor fi mai aromați. Poftă bună!