Rețetă shaorma de post | Este ușor de preparat și e mai gustoasă decât originalul!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Rețetă shaorma de post | Este ușor de preparat și e mai gustoasă decât originalul!

Shaorma este o mâncare extrem de îndrăgită de gurmanzi. În perioada postului, aceasta este mai puțin consumată din cauza faptului că implică produse interzise, precum carnea sau cașcavalul.

Astăzi vă vom prezenta o rețetă simplă de post, însă. Este ușor de făcut și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie!

Ingrediente

Pentru lipie:

  • făină albă 250 g
  • 1 linguriță sare
  • 10 g drojdie
  • 120 ml apă
  • 20 ml ulei

Pentru conținut:

  • șnițele de soia 100g
  • 2 cartofi
  • varză proaspătă
  • castraveți murați
  • gogoșari murați
  • ketchup
  • maioneză de post (fasole/ gris/ făină)

Se frământă aluatul de lipie și se lasă la dospit. Se coc lipiile într-o tavă de teflon, atenție! Fără ulei.

Cartofii se curăță și aceștia și se prăjesc. Varza de taie mărunt și se amestecă cu puțină sare. Castraveții și gogoșarii se taie în fâșii lungi și subțiri.

Maioneza o puteți face din fasole albă sau făină, cartofi sau griș. Depinde de gustul fiecăruia.

Într-o oală mică se pune apa să fiarbă. Se adaugă șnițelele din soia. Se lasă să dea în clocot de 3-4 ori după care se ia de pe foc și se lasă în apă preț de încă 2 h.

Se scot șnițelele, se scurg bine, apoi se taie fâșii lungi și subțiri (asemeni castraveților și gogoșarilor). Se prăjesc în ulei de măsline.

Când totul este pregătit, se începe umplerea shaormei.

Se ia o lipie, se pune maioneză, urmând apoi a adăuga și fășiile de soia, castraveții murați, gogoșarii, cartofii prăjiți, varza și ketchup-ul. Se rulează și am obținut o shaorma absolut delicioasă! Poftă bună!

Citește și: Musaca de post: te lingi pe degete!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult