Dacă vrei să eviți pe cât posibil produsele din comerț pline de aditivi, încearcă această rețetă foarte simplă de sos de caramel sărat. Îl poți adăuga în cafea, prăjituri, plăcinte sau peste înghețată. Ai nevoie doar de 4 ingrediente ca să-l faci acasă. Vezi mai jos rețeta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune zahărul într-o crăticioară cu fundul gros, pe foc mediu. Amestecă în mod constant cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon până se dizolvă complet zahărul și capătă o culoare arămie.
Adaugă untul și lasă pe foc până se topește și se combină cu zahărul caramelizat. Ai grijă să amesteci constant, ca să nu se lipească conținutul de fundul cratiței.
Adaugă smântâna de frișcă și lasă pe foc aproximativ 1 minut, fără să amesteci. Când dă în fiert, dă cratița deoparte, adaugă lingurița de sare și amestecă bine.
Lasă sosul să se răcească puțin înainte să îl pui într-un borcan. El se va mai întări în acest timp, nu trebuie să te îngrijorezi dacă pare prea lichid.
Borcanul cu sos de caramel sărat poate fi ținut la frigider până la 1 lună. Ține cont însă că el se va întări în frigider, așa că trebuie să îl încălzești la cuptor înainte să îl folosești în diverse rețete, până ajunge la consistența dorită.