Transformă florile de glicină într-un suc răcoritor și sănătos pentru stomac. Descoperă rețeta extrem de simplă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Transformă florile de glicină într-un suc răcoritor și sănătos pentru stomac. Descoperă rețeta extrem de simplă
Sursa foto: Shutterstock @ comeirrez & nnattalli

Florile de glicină sunt comestibile și pot fi folosite ca ingredient inedit în diferite deserturi sau pentru a le transforma într-o delicioasă limonadă răcoritoare cu un gust aparte și cu beneficii pentru stomac. 

Partea și mai bună este că aceste flori minunate se găsesc, la propriu, pe toate drumurile în această perioadă. Este sezonul înfloririi, așa că sigur vei avea de unde să-ți procuri „material” pentru această rețetă de limonadă cu flori de glicină parfumate.

La fel ca socata, florile de glicină pot fi puse la fermentat câteva zile într-un borcan, împreună cu puțin zahăr sau miere, suc de lămâie și, firește, apă cât să le acopere bine de tot.

Poți face limonade delicioase și din alte flori, cum ar fi panseluțele, lavanda, florile de salcâm, violetele, păpădia sau caprifoiul (mâna Maicii Domnului).

Cum prepari limonadă cu florile de glicină

Ingrediente:

  • flori de glicină (fără codițe)
  • miere sau zahăr (după gust)
  • sucul de la 1-2 lămâi
  • apă rece
  • opțional – frunze de mentă, isop sau alte plante aromatice

Mod de preparare:

Pune florile de glicină spălate sub jet de apă rece într-un borcan de sticlă, cât să acopere o treime din vas. Completează cu apă până sus, adaugă mierea sau zahărul și sucul de lămâie și amestecă bine.

Acoperă borcanul cu capac și lasă băutura să fermenteze câteva zile. De preferat să faci operațiunea aceasta în zilele călduroase, cu mult soare, pentru că astfel procesul de fermentație va fi accelerat.

Amestecă în borcan de câteva ori pe zi, ca să nu putrezească florile de glicină care se ridică la suprafață. Gustă din sucul rezultat – dacă încă nu a căpătat o aromă, înseamnă că trebuie să îl mai lași ceva timp la fermentat.

La fel ca oricare altă băutură fermentată, sucul de glicină conține probiotice cu efect benefic pentru tractul gastrointestinal. Astfel, te poți delecta cu această limonadă atât pentru gustul ei deosebit, cât și pentru proprietățile sale benefice pentru stomac.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”