Rețete de cafea rece – cum să transformi cafeaua într-o băutură delicioasă de vară

  • Publicat:

E vară, așa că ne îndreptăm atenția spre rețete de cafea rece, care să ne confere energie și în același timp să ne răcorească. Uită de frappeurile la terasă care te costă și de 3-4 ori mai mult decât dacă le-ai face acasă.

E drept, pentru unele rețete vei avea nevoie de ingrediente pe care poate nu le ai în mod obișnuit pe acasă. Dar le găsești la un clic distanță și îți vor fi suficiente pentru zeci, dacă nu chiar sute de cafele reci.

Venim în ajutorul tău cu 10 rețete de cafea rece care să te inspire. Sunt ușor de preparat, rapide și, cel mai important, rezultatul este delicios. Ai control asupra ingredientelor și poți jongla cu ele astfel încât să nu ai probleme, cum ar fi intoleranța la lactoză sau glicemia crescută ori kilogramele în plus.

Aruncă o privire peste rețetele din articol și spune-ne care este prima pe care ai pus ochii și vrei neapărat să o încerci!

10 rețete de cafea rece

Cafea rece cu sirop de arțar

Ingrediente:

  • 230 mililitri apă fierbinte
  • 2 lingurițe de cafea instant (granule sau măcinată)
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • Un praf de scorțișoară

Preparare:

Amestecă siropul de arțar cu cafeaua și scorțișoara. Toarnă apa fierbinte peste ele și amestecă până se dizolvă bine cafeaua. Lasă la răcit și servește cafeaua cu cuburi de gheață și, eventual, cu 1-2 bețe de scorțișoară.

Dacă îți place și nu ai probleme cu lactoza, poți adăuga și 1-2 linguri de lapte rece. Sau poți pune deasupra cafelei „un moț” de frișcă din lapte de cocos (care nu conține lactoză).

Sursa foto: Shutterstock

Cafea macchiato cu caramel și sirop de pumpkin spice

Ingrediente:

  • 1-2 linguri de sirop de dovleac cu scorțișoară și cuișoare (pumpkin spice)
  • 1 lingură de sirop de caramel
  • 200 mililitri lapte de migdale cu vanilie
  • 60 mililitri cafea espresso
  • gheață

Preparare:

Umple un pahar cu gheață. Adaugă siropul de caramel și pe cel de dovleac aromat. Toarnă laptele de migdale rece și cafea espresso. Amestecă bine și servește.

Sursa foto: Shutterstock

Cafea rece cu lămâie și suc de portocale

Ingrediente:

Preparare:

Amestecă sucul de portocale cu cel de lămâie, mierea și cafeaua rece într-un borcan cu capac sau shaker. Pune cafeaua într-un pahar înalt, umplut pe jumătate cu gheață.

Sursa foto: Shutterstock

Cafea rece Dalgona

Ingrediente:

  • 230 mililitri lapte rece (poți folosi și lapte vegetal)
  • 2 lingurițe de apă caldă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 2 lingurițe de cafea instant (ness)

Preparare:

Pune zahărul, nesul și apa într-o ceașcă. Amestecă 5-7 minute cu un mini-mixer, până obții consistența unei spume aerate (similară cu frișca) de culoare maro. Dacă nu ai un astfel de instrument, folosește telul – dar pune compoziția într-un bol încăpător, ca să eviți mizeria și să ai spațiu de manevrat telul.

Pune laptele rece într-un pahar și pe deasupra spuma de cafea. Amestecă pentru a combina laptele cu spuma.

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock

Cafea cu înghețată cu caramel sărat

Ingrediente:

  • 140 de grame de înghețată de caramel sărat
  • 60 mililitri cafea espresso
  • Ciocolată rasă pentru decor

Preparare:

Pune înghețata în cupa specială sau într-un pahar. Toarnă peste ea cafeaua espresso caldă și amestecă. Decorează cu ciocolată neagră sau/și albă răzuită.

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock

Cafea rece irish cream (cremă de whisky)

Ingrediente:

  • 200 mililitri cafea făcută la filtru sau la ibric
  • 200 mililitri lapte condensat
  • 100 mililitri smântână de frișcă
  • 50 mililitri cremă de whisky
  • Un praf de sare

Preparare:

Într-o cratiță mică, pune laptele condensat, smântâna și sarea. Încălzește până se formează mici bule pe marginea vasului.

Ia vasul de pe foc și adaugă crema de whisky. Lasă la răcit. Toarnă peste cafeaua rece 10-20 mililitri cremă de whisky, sau după gust. Pune restul de cremă de whisky într-o sticlă cu dop și ține-o la frigider (rezistă aproximativ 1 săptămână).

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock

Caffe latte cu vanilie

Ingrediente:

  • 150 mililitri lapte de soia cu vanilie
  • 30 mililitri espresso
  • 2 lingurițe de frișcă din lapte de cocos
  • 2 lingurițe de sirop de caramel sărat
  • Gheață

Preparare:

Pune laptele și cuburile de gheață într-un pahar înalt. Adaugă treptat espresso, dar nu amesteca încă. Deasupra pune frișca și siropul de caramel sărat. La final amestecă pentru a combina toate aromele.

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock

Cafea cu unt de arahide și Nutella

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt de arahide cremos
  • 1 lingură de Nutella sau alt tip de cremă de ciocolată cu alune
  • 6 linguri de smântână de frișcă
  • 400 mililitri de cafea la ibric sau la filtru răcită
  • Gheață
  • Pufuleți cu unt de arahide (opțional)

Preparare:

Pune untul de arahide, Nutella și 3 linguri de smântână într-o cratiță mică. Pune pe foc mediu și amestecă bine timp de 3-4 minute, cât să se omogenizeze compoziția. La final adaugă restul de smântână, amestecă din nou și oprește focul. Lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei, apoi pune în frigider.

Scoate de la frigider compoziția cu unt de arahide și Nutella. Unge pereții unui pahar cu această cremă, adaugă gheață, cafeaua rece și restul de cremă. Amestecă și servește cu pufuleți din unt de arahide (opțional).

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock

Cafea rece mojito cu mentă

Ingrediente:

  • 250 mililitri cafea rece făcută la filtru sau la ibric
  • 1 lingură de sirop de zahăr ars
  • 10 frunze de mentă
  • 2 linguri de smântână pentru frișcă

Preparare:

Amestecă siropul cu cafeaua și 7 frunze de mentă într-un shaker sau borcan cu capac. Scoate frunzele de mentă și adaugă în shaker smântâna și câteva cuburi de gheață. Amestecă bine și toarnă cafeaua într-un pahar cu gheață. Decorează cu 3 frunze de mentă.

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock

Cafea rece cu perle de tapioca

Ingrediente:

  • 200 mililitri cafea rece făcută la ibric sau la filtru
  • 80 mililitri lapte
  • Gheață
  • 50 de grame de perle de tapioca
  • 2 linguri de miere

Preparare:

Gătește perlele de tapioca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lasă-le în apă rece timp de 30 de secunde. Scurge-le de apă și adaugă miere peste ele.

Pune gheață într-un pahar înalt, adaugă cafeaua rece și laptele. Ia cu o linguriță perle de tapioca îndulcite cu miere și adaugă-le în cafea. Amestecă și servește imediat.

Rețete de cafea rece
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”