E vară, așa că ne îndreptăm atenția spre rețete de cafea rece, care să ne confere energie și în același timp să ne răcorească. Uită de frappeurile la terasă care te costă și de 3-4 ori mai mult decât dacă le-ai face acasă.
E drept, pentru unele rețete vei avea nevoie de ingrediente pe care poate nu le ai în mod obișnuit pe acasă. Dar le găsești la un clic distanță și îți vor fi suficiente pentru zeci, dacă nu chiar sute de cafele reci.
Venim în ajutorul tău cu 10 rețete de cafea rece care să te inspire. Sunt ușor de preparat, rapide și, cel mai important, rezultatul este delicios. Ai control asupra ingredientelor și poți jongla cu ele astfel încât să nu ai probleme, cum ar fi intoleranța la lactoză sau glicemia crescută ori kilogramele în plus.
Aruncă o privire peste rețetele din articol și spune-ne care este prima pe care ai pus ochii și vrei neapărat să o încerci!
Ingrediente:
Preparare:
Amestecă siropul de arțar cu cafeaua și scorțișoara. Toarnă apa fierbinte peste ele și amestecă până se dizolvă bine cafeaua. Lasă la răcit și servește cafeaua cu cuburi de gheață și, eventual, cu 1-2 bețe de scorțișoară.
Dacă îți place și nu ai probleme cu lactoza, poți adăuga și 1-2 linguri de lapte rece. Sau poți pune deasupra cafelei „un moț” de frișcă din lapte de cocos (care nu conține lactoză).
Ingrediente:
Preparare:
Umple un pahar cu gheață. Adaugă siropul de caramel și pe cel de dovleac aromat. Toarnă laptele de migdale rece și cafea espresso. Amestecă bine și servește.
Ingrediente:
Preparare:
Amestecă sucul de portocale cu cel de lămâie, mierea și cafeaua rece într-un borcan cu capac sau shaker. Pune cafeaua într-un pahar înalt, umplut pe jumătate cu gheață.
Ingrediente:
Preparare:
Pune zahărul, nesul și apa într-o ceașcă. Amestecă 5-7 minute cu un mini-mixer, până obții consistența unei spume aerate (similară cu frișca) de culoare maro. Dacă nu ai un astfel de instrument, folosește telul – dar pune compoziția într-un bol încăpător, ca să eviți mizeria și să ai spațiu de manevrat telul.
Pune laptele rece într-un pahar și pe deasupra spuma de cafea. Amestecă pentru a combina laptele cu spuma.
Ingrediente:
Preparare:
Pune înghețata în cupa specială sau într-un pahar. Toarnă peste ea cafeaua espresso caldă și amestecă. Decorează cu ciocolată neagră sau/și albă răzuită.
Ingrediente:
Preparare:
Într-o cratiță mică, pune laptele condensat, smântâna și sarea. Încălzește până se formează mici bule pe marginea vasului.
Ia vasul de pe foc și adaugă crema de whisky. Lasă la răcit. Toarnă peste cafeaua rece 10-20 mililitri cremă de whisky, sau după gust. Pune restul de cremă de whisky într-o sticlă cu dop și ține-o la frigider (rezistă aproximativ 1 săptămână).
Ingrediente:
Preparare:
Pune laptele și cuburile de gheață într-un pahar înalt. Adaugă treptat espresso, dar nu amesteca încă. Deasupra pune frișca și siropul de caramel sărat. La final amestecă pentru a combina toate aromele.
Ingrediente:
Preparare:
Pune untul de arahide, Nutella și 3 linguri de smântână într-o cratiță mică. Pune pe foc mediu și amestecă bine timp de 3-4 minute, cât să se omogenizeze compoziția. La final adaugă restul de smântână, amestecă din nou și oprește focul. Lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei, apoi pune în frigider.
Scoate de la frigider compoziția cu unt de arahide și Nutella. Unge pereții unui pahar cu această cremă, adaugă gheață, cafeaua rece și restul de cremă. Amestecă și servește cu pufuleți din unt de arahide (opțional).
Ingrediente:
Preparare:
Amestecă siropul cu cafeaua și 7 frunze de mentă într-un shaker sau borcan cu capac. Scoate frunzele de mentă și adaugă în shaker smântâna și câteva cuburi de gheață. Amestecă bine și toarnă cafeaua într-un pahar cu gheață. Decorează cu 3 frunze de mentă.
Ingrediente:
Preparare:
Gătește perlele de tapioca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lasă-le în apă rece timp de 30 de secunde. Scurge-le de apă și adaugă miere peste ele.
Pune gheață într-un pahar înalt, adaugă cafeaua rece și laptele. Ia cu o linguriță perle de tapioca îndulcite cu miere și adaugă-le în cafea. Amestecă și servește imediat.