Rețete de humus pentru toate gusturile! Se prepară super rapid, în doar câteva minute. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Năutul și pasta de tahini sunt obligatorii în toate aceste rețete de humus. Așa că asigură-te că le ai la îndemână!
Dacă îți place humusul, dar vrei să îi mai schimbi un pic aroma sau culoarea, încearcă aceste rețete de humus delicios și plin de savoare! Uită de humusul din comerț și fă-ți acasă un preparat sănătos și foarte gustos. Vezi și rețeta simplă de humus libanez, gata în 10 minute.
Modul de preparare este aproximativ același pentru toate rețetele. Decorează cu semințe de susan, ceapă prăjită, boabe de rodie, verdeață proaspătă și servește cu lipie sau pe felii de pâine prăjită.
Ingrediente:
Preparare: pune toate ingredientele în blender, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă boabele de năut, mixează din nou 1-2 minute, până obții o textură cremoasă și omogenă.
Ingrediente:
Preparare: înțeapă cartofii dulci cu furculița din loc în loc, împachetează-i în folie de aluminiu și dă-i la cuptor pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius sau până când s-au înmuiat. Scoate-i din folie și ia miezul cu o lingură.
Pune într-un blender toate ingredientele, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă apoi boabele de năut fiert și mixează încă 1-2 minute.
Ingrediente:
Preparare: coace ardeii la cuptor, la 200 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute sau până când se înmoaie. Descojește-i și scoate-le semințele și nervurile.
Pune toate ingredientele, cu excepția năutului, într-un blender. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă apoi boabele de năut și mixează din nou 1-2 minute.
Ingrediente:
Preparare: pune toate ingredientele în blender, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă boabele de năut, mixează din nou 1-2 minute, până obții o textură cremoasă și omogenă. Dacă e nevoie, mai adaugă puțină apă și mixează până obții textura dorită.
Ingrediente:
Preparare: pune toate ingredientele în blender, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă boabele de năut, mixează din nou 1-2 minute, până obții o textură cremoasă și omogenă.
Sursă rețete: sweetpeasandsaffron.com