Postul poate fi şi acea perioadă din an când încerci mâncăruri variate. Chef Paul Siserman îţi explică cum poţi prepara două reţete delicioase, cu care îi poţi cuceri pe ceilalţi. Iată ce ingrediente trebuie să foloseşti!
Ingrediente:
Cum se serveşte
Preparare
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi se adaugă ceapa şi ardeii. Se condimentează şi se trag la foc iute timp de circa şase minute sau până când sunt căliţi, dar rămân tari. Adăugaţi coriandru şi mai lăsaţi la foc un minut. Amestecaţi compoziţia, apoi adăugaţi mirodeniile şi gătiţi timp de încă 2 minute, amestecaţi continu, dar fără a zdrobi ceapa.
Fasolea, roşiile şi zahărul se pun pe foc, timp de 5 minute, într-o tigaie antiaderentă, până când sosul este destul de gros. După se ridică tigaia de pe foc, şi se adaugă tofu. Încălziţi tortilla după instrucţiunile de ambalaj.
Gustaţi sosul făcut la început şi codimentaţi-l după gust, iar mai apoi, înainte de servire, adăugaţi frunzele de coriandru rămase şi stoarceţi patina zeamă de lămâie. La servire, puneţi totul în tortilla. Adăugaţi peste puţin ulei de măsline, zeamă de llămâie şi avocado tăiat felii. Cei care nu ţin post pot servi alături un pahar de iaurt.
Ingrediente:
Cum se prepară
Adăugaţi quinoa, morcovii şi frunzele de dafin , apoi turnaţi jumătate din supa de legume. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă timp de 5-8 minute.
Se adaugă restul de supă de legume şi fasolea (fără lichidul din conservă) şi coriandru . Lăsaţi să fiarbă şi gustaţi pentru a vedea dacă are suficientă sare şi condimente. Lăsaţi să stea timp de 10 minute, asta pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Îndepărtaţi frunzele de dafin şi serviţi împreună cu crutoane de pâine sau tortilla zdrobită, avocado şi coriandru.