În ultima săptămână cel mai probabil cei mai mulţi dintre români ca şi alţi locuitori ai Europei au fost la cumpărături. S-au făcut provizii pentru perioada autoizolării la domiciliu. Oricât de bine organizat ai fi, într-o situaţie ca acesta – pandemie de coronavirus – cu siguranţă lista de cumpărături nu a fost respectată ca la carte şi unele alimente lipsesc, altele sunt în exces. Sau varianta a treia, pe unele nu le-aţi depozitat corespunzător şi au început să de deterioreze.
Nu mă aşteptam ca în 3 zile în care au stat la umbră, pe balcon sfecla roşie şi morcovii să se stafidească.
Proviziile din timpul unei pandemii trebuie consumate cu simţ de răspundere în funcţie de gradul de prospeţime şi termenul de valabilitate. Dar trebuie consumate! Verificaţi-le constant şi nu aruncaţi nimic.
Aşadar, am transformat morcovii şi sfecla roşie într-o salată caldă excelentă. Asta după ce câteva bucăţele le-am adăugat la o supă de cartofi. Iată reţeta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tigaie unsă cu ulei de măsline se pun toate ingredientele la foc mic. Se adaugă un strop de sare. Poftă bună!
P.s. Morcovii se păstrează cel mai bine în saci de nisip sau în pivniţe în locuri răcoroase şi întunecoase.