Un desert savuros, de post, cu morcov şi sfeclă, o combinaţie surprinzătoare care te va încânta cu siguranţă.
Ingrediente:
Glazură
Mod de preparare
1. Încingeţi cuptorul la 180C/nivelul 4. Puneţi într-o tavă pentru brioşe 10 forme de hârtie.
2. Frecaţi spumă margarina cu fructoza înr-un castron mare pentru frământat, cu ajutorul unui mixer electric de mână. Încorporaţi treptat oul, puţin câte puţin, până de amestecă bine.
3. Cerneţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara într-un castron şi încorporaţi-le rapid cu o lingură metalică, după care adăugaţi morcovul şi sfecla date pe răzătoare. Aveţi grijă ca ingredientele să fie bine combinate, dar nu exageraţi cu amestecarea.
(Sursa: Cele mai bune reţete fără gluten, grâu şi lactate de Grace Cheetham)
4. Distribuiţi amestecul în formele pregătite şi coaceţi brioşele în cuptorul încins 10 minute, apoi acoperiţi-le cu o bucată de hârtie de copt, pentru a nu se rumeni prea tare, şi mai coaceţi-le 5 -10 minute, până cresc frumos. Scoateţi brioşele din cuptor, puneţi-le pe un grătar şi lăsaţi-le să se răcească.
5. După ce s-au răcit complet, pregăti-ţi glazura. Folosiţi un tel sau un mixer electric de mână, amestecaţi într-un castron iaurtul de soia cu mierea de albine până se omogenizează. Puneţi câte puţin din acest amestec deasupra fiecărei brioşe.