Dacă credeai că nu există hamburgeri sănătoşi, noi îţi oferim o alternativă delicioasă cu quinoa în loc de carne! Quinoa roşie înlocuieşte cu succes carnea tocată din burgerul clasic. În plus, îţi oferă o sursă de proteină completă, minerale şi fibre. Poţi folosi în loc de chiflă o frunză crocantă de salată verde.
Ingrediente:
2 ceşti de quinoa roşie fiartă
1 ceaşcă de fasole neagră fiartă (poţi folosi şi năut, linte, ciuperci sau soia)
½ ceaşcă firmituri pâine integrală
1 ou
1 căţele de usturoi
½ linguriţă de sare
½ linguriţă de piper
pătrunjel tocat (se pot adăuga şi frunze de coriandru, cimbru, rozmarin, oregano)
¾ ceşcă de brânză Cheddar rasă
2 linguri de ulei de măsline (pentru prăjit)
Alte ingrediente pentru garnitură: avocado, felii de rosşii, tahini, muştar, frunze de salată)
Amestecă bine toate ingredientele şi alcătuieşte o compoziţie omogenă, apoi formează 4-5 burgeri. Burgerii se acoperă cu o folie şi se lasă la frigider pentru 30 de minute. Încinge uleiul de măsline şi prăjeşte burgerii până devin aurii şi crocanţi.