Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, neaderentă, căliţi ceapa la foc iute până când se înmoaie, adăugând apă cât să nu se lipească. Sau o puteţi pregăti la cuptorul cu microunde la putere ridicată timp de 3 până la 5 minute.
Zdrobiţi boabele de fasole pe o farfurie, cu ajutorul unei furculiţe.
Amestecaţi într-un bol mediu boabele zdrobite, ovăzul, făina de năut sau soia, apa fierbinte, sosul de soia, sarea, cimbrul, salvia şi granulele de usturoi. Adăugaţi ceapa şi amestecaţi bine. După aceea, acoperiţi bolul şi puneţi amestecul la frigider; îl puteţi păstra maxim 3 zile.
Când este gata, transformaţi amestecul în 20 de burgeri subţiri, după care îi puneţi pe o tavă căptuşită cu hârtie pergament. Gătiţi burgerii câteva minute într-o tigaie neaderentă, la foc mediu, timp de 3 minute pe fiecare parte, acoperind tigaia. Aceştia trebuie să fie bine rumeniţi şi uşor crocanţi.