Una dintre cele mai iubite feluri de mâncare este cu siguranță pizza. Cu fel și fel de toppinguri, cu fel și fel de tipuri legume, brânzeturi, carne, pește. Însă, nu mereu este oportun să mergi la pizza în oraș sau să o comanzi acasă. Însă aproape zi de zi este o idee bună să savurezi o pizza. Noi am testat o rețetă rapidă de pizza pe blat de lipie și am fost încântați de rezultat.
Rețeta de pizza pe blat de lipie se încadrează perfect în rețetele făcute din ingrediente pe care le ai deja în casă pentru a elimina sau măcar diminua risipa alimentară. Așadar, nu te sfii să devii propriul șef, să combini ingrediente pe care le ai deja acasă. Asta ca să nu mai vorbim despre folosirea legumelor pe care poate le aveți deja în frigider și merită folosite.
Pentru această rețetă este nevoie de blat de lipie sau blat de tacos. Ulei de măsline, pastă de tomate, porumb, ton, mozzarela, roșii, ardei. De asemenea, puteți folosi: dovlecei, vinete, ardei gras, ardei iute, roșii cherry sau roșii normale. În loc de ton, puteți pune cârnați, ciuperci, carne, salam etc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul. Într-o tavă cu hârtie de copt se pune lipia. Se unge cu pastă de tomate. Se așează bucățile de mozarella, legumele. Apoi se pune tonul, ceapă, porumbul, ardeiul gras. Se asezonează cu ulei de măsline. Se lasă la cuptor, la foc mediu, circa 25 de minute. În funcție de numărul de persoane și de preferințe se fac mai multe pizza pe blat de lipie cu diverse toppinguri. Poftă bună!