Vă prezentăm cea mai simplă reţetă de îngheţată – fără coloranţi, fără arome sintetice, fără zahăr, fără ouă, fără lapte, fără făină. Rapidă şi extrem de delicioasă, potrivită pentru toate vârstele şi toate ocaziile. În plus, reţeta este poate adapta în funcţie de ce avem prin casă. Bananele şi un robot de bucătărie sunt de bază.
Să consumi o îngheţată este o plăcere. Gustoasă şi răcoritoare, atât de dorită în zilele de vară, îngheţata este unul dintre deserturile preferate ale copiilor. Are un preţ acccesibil – în comerţ preţul unui îngheţate porneşte de la 1 leu, însă şi o mulţime de chimicale şi de ingrediente nenaturale. Total în opoziţie cu alimentaţia specifică unui copil. Şi totuşi, mulţi copii se târăsc pe jos sau plâng când putere atunci când zăresc un frigider cu îngheţată. Iar mulţi părinţi cedează insistenţelor copiilor fără să citească eticheta.
Şi acasă se poate prepara îngheţată delicioasă, din ingrediente simple. Am testat cea la simplă reţetă de îngheţată cu doar 2 ingrediente – banane şi cireşe. Reţeta este una cunoscută printre adepţii alimentaţiei raw vegan, practic este o îngheţată de bază.
Cireşele pot fi înlocuite cu orice alt fruct proaspăt sau uscat. Se pot adăuga şi praf de vanilie din baton, nuci, dacă aveţi. Vă asigurăm că nu veţi simţi lipsa zahărului şi nici a coloranţilor şi aromelor artificiale.
Ingrediente pentru 4 porţii:
Mod de preparare:
Se taie feliuţe subţiri bananele şi se pun la congelator. Atunci când sunt îngheţate se fac spumă cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical. Din fructele proaspete se poate face un piure, care se va adăuga ca topping la îngheţată.
Poftă bună!
Notă. Am încercat această reţetă şi cu banane prea coapte şi pline de puncte negre. Gustul nu a fost la fel de bun.