Cea mai simplă și delicioasă rețetă de post. Cum se fac „sarmalele leneșe”, pas cu pas

Avem pentru voi sarmalele pentru leneși, de post! Așadar, iată cum se fac, pas cu pas, „sarmalele leneșe”.
  • Publicat:
Cea mai simplă și delicioasă rețetă de post. Cum se fac

Nimeni nu-și dorește să petreacă prea mult timp în bucătărie și, cu cât terminăm mai repede, cu atât ne bucurăm mai mult de preparatele gătite. Din bucătăria românească nelipsite sunt sarmalele, dar fiind în perioada postului, rețeta trebuie adaptată. Avem pentru voi sarmalele pentru leneși, de post! Așadar, iată cum se fac, pas cu pas, „sarmalele leneșe”.

Ingrediente:

  • varză albă – 300 grame,
  • orez – 1 pahar,
  • morcov – 1 bucată,
  • ceapă – 1 bucată,
  • făină de grâu – 3 linguri,
  • ulei de floarea soarelui – 3 linguri,
  • sare după gust.

Ingredinte pentru sos:

  • morcovi – 2 bucăți,
  • ceapă – 1 bucată,
  • ulei de floarea soarelui – 3 linguri,
  • sare după gust,
  • zahăr – 1 linguriță,
  • pastă de roșii -2 linguri.

Cum prepari „sarmalele leneșe”?

Se clătește orezul până când apa devine limpede, iar mai apoi se pune într-o cratiță și se acoperă cu apă rece. Se lasă amestecul să fiarbă, iar mai apoi se reduce focul și se gătește orezul până la jumătate. După fierbere, orezul trebuie să devină moale la exterior și tare la interior.

Se trece orezul printr-o strecurătoare și se scurge bine tot lichidul, iar mai apoi se transferă într-un castron și se lasă la răcit.

Între timp, curăță morcovii și ceapa. Morcovii se dau pe răzătoare și ceapa se toacă mărunt. Se pune uleiul la încins într-o tigaie și se adaugă amestecul de ceapă și morcovi. Se prăjesc legumele la foc mediu și se amestecă din când în când să nu se lipească.

Varza se toacă mărunt și se adaugă într-o tigaie. Se adaugă sare peste legume și se condimentează cu piper. Se fierbe amestecul până când varza este moale, adică undeva între 5-7 minute. Odată ce legumele sunt gata, se lasă la răcit, iar mai apoi se amestecă legumele cu orezul într-un castron mare.

Se modelează sarmalele, se dau prin făină și apoi se pun într-o tavă de copt sau într-o oală cu fundul gros.

Pentru sos se curăță morcovii și ceapa, exact ca în pasul de mai sus. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins, timp de 3 minute și se adaugă jumătate de pahar de apă și 2 linguri de pastă de roșii. Se fierbe încă 5 minute cu un capac deasupra.

Sarmalele se acoperă cu sosul de morcovi și ceapă și tava se acoperă cu folie de aluminiu. Cuptorul se lasă la preîncălzit la 180 de grade și se lasă sarmalele timp de 30-35 de minute. Dacă ai pus sarmalele în oală, poți lăsa oala pe foc timp de 30 de minute la foc mic-mediu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”