Plină de proteine de calitate, fasolea este un aliment cu o mulțime de beneficii, pe care îl consumi oricând cu plăcere, în diverse rețete. Și pentru că este post și fasolea cu afumătură iese din discuție, iar iahnia sau fasolea bătută au un timp mai mare de preparare, îți propunem cea mai delicioasă salată de fasole, cu ceapă roșie, castraveți și verdeață.
Scurge zeama de la fasolea din conservă și clătește bine boabele. Scurge-le de apă și toarnă-le într-un castron. Taie ceapa și pătrunjelul mărunt, roșiile în patru, castraveții felii subțiri, iar gogoșarul fâșii de dimensiuni mici. Adaugă-le peste fasole. Pune ulei, oțet, sare și pier și amestecă încet, pentru a nu strivi boabele de fasole.
Oțetul balsamic poate fi înlocuit cu zeama de la o lămâie, iar uleiul poate fi și de floarea soarelui sau de porumb, dacă preferi o aromă intensă. Poți adăuga și alte legume, în funcție de preferințele tale.
Foto: Shutterstock