Perioada postului ne face să fim mai creativi în bucătărie și mai ales, ne face mai dispuși să încercăm noi rețete care să ne încânte papilele gustative. Chef Cătălin Scărlătescu propune o rețetă de supă cremă de mazăre, o alegere excelentă pentru post, cunoscută și sub numele de „proteina vegetarienilor”. Ce o face atât de specială? Ingredientul secret.
Este o supă excelentă pentru sezonul cald, viu colorată, pe care ți-e mai mare dragul să o mănânci. Și totul durează mai puțin de 30 de minute și o poți pregăti chiar dacă nu ai tangențe cu bucătăria.
Ingrediente pentru supă:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare:
Se taie prazul fâșii, ceapa se toacă mărunt, se zdrobește usturoiul și se toacă mărunt și coriandrul. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă toate ingredientele de mai sus. Se lasă legumele la foc mic și se amestecă până se călesc.
Vezi rețeta în video.
Foto: Facebook